Första dagen på jobbet

Nu är det på riktigt! Idag var första dagen på jobbet för oss, dvs i vårt företag. Vi har planerat i över ett halvår och givetvis redan börjat jobba, men idag var första dagen vi var tjänstlediga för att jobba rent praktiskt. Det första vi gjorde var att åka ut i skogen för att se om det går att börja fälla träd. Men icket...det ligger för mycket snö kvar. Så vi får vänta ett par veckor till. Under tiden får vi hitta på annat att göra. Vi började städa lite i ladugården, sortera brädor m.m. Det är ett evighetsjobb som man kan göra lite då och då.

 

Jag har länge sneglat på ett trasigt fönster som sitter på gaveln på ladugården. Nu plockade jag ner det för att se vilket skick det är i. Första intrycket är att det är i väldigt dåligt skick och tanken slog mig att jag kanske måste göra ett helt nytt fönster. Men det härliga med gamla fönster är, att det oftast går att rädda. Ni ser hur härjat träet är, men det var bara mittenbrädan och ena spröjset som var sönder. Ni ser också längre ner vad träet slitits ner på den sidan som är utåt mot väder och vind. Tjockleken har varit lika på båda sidor om spåret där andra träbiten ska in. Nu ska jag göra nya bitar och sen sätta ihop det igen. Fönstret saknade helt glasrutor och var bara försett med plast. Så nya rutor blir det givetvis också.

Vindpinat fönster
Etiketter: fönster
Halva tjockleken är borta
Ratade bitar till vänster, de andra är hela

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln