Spegel spegel...

Jag gjorde en tråkigt upptäckt häromdagen när jag skärskådade några spegeldörrar vi har hemma. Dörrarna är från tidigt 1800-tal enligt mina undersökningar. Antagligen var det på 40-talet som de spikades över med platta masonitskivor, som tyvärr var på modet då i många äldre hus. När vårt hus renoverades på 90-talet togs skivorna bort igen och de vackra spegeldörrarna fick komma fram igen. Men som sagt, nu när jag tittade (väldigt mycket) närmare på en av dörrarna såg jag att de hyvlat bort det som var utstående på speglarna för att kunna få dit masonitskivorna! Åh, vilken skymf mot hantverket de gjort för 200 år sen!! Det är så otroligt fint hantverk som tagit lång tid att göra och med några drag med hyveln så är en vacker detalj borta. Det gjorde ont i mitt hjärta...

Borthyvlad spegellist.
Här ser man en dörr när listen är kvar, utstående från resten av dörren.
Etiketter: inredning

Kommentera gärna: