Äntligen förbereder vi oss för timring

Ola vid solosågen Ola vid solosågen

Sommarens stora projekt är ju att vi ska timra upp en lada som vi ska ha som traktorgarage. I höstas hann vi riva det gamla fallfärdiga garaget, fälla några träd och bereda marken. Vi behöver två varv med nya stockar längst ner eftersom de ruttnat upp. Nu har de blivande stockarna legat och torkat sedan i höstas och idag började Ola blocksåga dem, dvs såga så att de får två platta sidor.

Därefter ska de bilas, vilket betyder att de ska yxas till på de tillsågade platta ytorna så att ytan blir mer ojämn och därför inte suger upp väta lika bra. Ytan blir mer levande också. Sen ska vi se till att få rätt längd på dem och sen foga samman dem. Eftersom vi ska vända hela ladan och sätta igen den gamla öppningen och ta upp en dörr på kortsidan, så är detta projekt rätt stort. Dessutom behövs flera lagningar där stockarna är eldhärjade (antagligen några uttråkade ungdomar som försökt sätta eld på den). Fortsättning följer...

gamla garaget
ladan vi ska timra upp igen
Etiketter: byggnadsvård garage

Kommentera gärna: