Så blev dagen

Vårt marknadsstånd, notera den lilla gärdsgården jag byggt för detta tillfälle. Vårt marknadsstånd, notera den lilla gärdsgården jag byggt för detta tillfälle.

Byggnadsvårdsdagen på Gammlia är över för detta år. Det var väldigt kul att få vara med och visa upp sig. Det var många av dem vi bjudit in som dök upp och det uppskattade vi väldigt mycket! Tyvärr kändes det som om att hälften av alla besökare var de vi bjudit in...för museét hade inte brytt sig om att annonsera om denna dag. Mycket märkligt när de bjudit in oss utställare och föreläsare. Skärpning till nästa år! För det är väl det positiva, att de ska försöka starta en tradition och ha en sån här dag varje år.

Nu tycker jag dagen var givande ändå, för vi knöt några nya kontakter och fick berätta för några besökare om vårt jobb. Det tråkiga var väl att jag hade velat lyssna på alla föreläsarna och det kunde jag ju inte nu...

Visning av gammal spånhyvel. Man hyvlar tunna träplattor som man sen la som tak. Spånen ser ni liggandes nedanför huveln. Taken är väldigt vanliga på ladugårdar m.m.

Kommentera gärna:

  • Pia • 14 augusti 2013 22:03:02
    Ni hade ett fint marknadsstånd och den allra sötaste, lilla gärdsgården jag någonsin sett! :)
    Härligt med några nya kontakter i alla fall. Håller med om att annonseringen var obefintlig, trist!! :(