Ladugården får sig en uppfräschning

omålad omålad

Det finns ju alltid något att laga/fräscha upp på gården, och detta år har jag tagit mig an ladugården. Jag har tyckt att den murade delen sett grådassig ut och har länge tänkt att måla den vit. Nu har jag äntligen satt igång att måla den med kalkfärg. Kalkfärg är lite av en magisk färg. Den syns inte när man målar utan framträder mer och mer när den torkar. Färgen ska kryssmålas, dvs att dra penseln eller kalkborsten i svepande kryss på väggen. Allt för att inte få ränder eller andra missfärgningar. Jag har nu målat tre varv och den blir vitare och vitare för varje gång! Minst ett varv till har jag tänkt.

Fram till stuprännan har jag målat ett varv och visst ser man skillnad redan!
Kalkfärg måste röras om hela tiden eftersom kalken sjunker till botten.
Alla fönster kittar jag om och målar i tre varv med linoljefärg. Några rutor var sönder och de är nu bytta. Innanfönstren får jag ta mig an senare i höst eller vinter.
Etiketter: fönster byggnadsvård

Kommentera gärna:

  • Marie • 31 augusti 2013 09:05:28
    Coolt! Det måste vara jättespännande att se färgen stegvis förändras! Det kommer att bli fräscht och snyggt när det blir färdigt med både vägg och fönster!