Oväntad hjälp och en grind

Två vanliga svetstrådar Två vanliga svetstrådar

Vi stötte på ett problem när vi skulle bygga en gärdsgård förra veckan. Precis där vi tänkt bygga så stod ett elskåp. Tur att Ola är elektriker...för han tänkte till lite extra. Vi ville ju inte sätta spettet i en elkabel! Vi fick oväntad hjälp från en granne som kunde känna av vart det gick kablar i marken genom att hålla två svetstrådar ovanför marken. När han gick nära där vi misstänkte en kabel så reagerade trådarna genom att slå ihop sig mot varandra. Det var nåt med magnetism och säkert helt vetenskapligt logiskt, men för mig såg det ut som hokus pokus. Imponerad blev jag i alla fall! Gärdsgården skulle egentligen byggas med ett hörn i 90 grader, men nu blev lösningen ett avkapat hörn, med två 45 graders vinklar istället. I mitt tycke blev det tom finare än den ursprungliga tanken.

före
Efteråt och med 45 graders vinkel.

Kunden ville även beställa en grind som inte skulle sitta ihop med gärdsgården. Deras önskemål var att den skulle se ut som en sol och att strålarna skulle gå en bit ovanför ramen. Sen var det upp till oss att konstruera den. Det blev ett roligt gemensamt projekt för oss och resulterade i denna grind.

Nu återstår att se om den blir vit eller gul. Garagedörrarna som finns till vänster är blekt gula så jag tror att gult skulle bli väldigt fint! Glad blir man i alla fall att mötas av den!

Etiketter: gärdsgård

Kommentera gärna:

  • matilda • 7 oktober 2013 17:37:48
    vad fint ni gör!! så kul att se hur det går med allt !
  • Marie • 5 september 2013 12:33:31
    Oj! En sån skillnad det blev! Så fint med gärdsgården!! Kul att du tar före-och-efter-bilder! Grinden blev också jättefin, den lyser verkligen upp mellan husen!=0))
  • Pia • 1 september 2013 23:10:02
    Sådana "slagrute"-människor är duktiga! :) Så snyggt med grinden(ja å gärdsgården också förstås).. läckert när strålarna tänkte "outside the box"! :)