Takläggning i snöblåsten

Nu har vi varit tillbaka till det vackra men sorgliga huset. Ägaren hade själv börjat lägga på plåt så vi hade bara lite kvar att lägga, och tur var väl det när det plötsligt började snöa! Det var så kallt! Och det är inte så väldigt roligt att vara på hög höjd och gå på brädor som är hala av blöt snö. Men plåtläggningen blev snabbt klar och där efter började vi riva taket över farstukvisten. Även det taket var klätt med träspån som smulades sönder under våra händer. Det blir likadant tak där som på huset, dvs brädor undertill och plåt ovanpå.

Jag är så imponerad av ägaren! Sedan sist har han städat upp inne så att vi nu kunde gå in och tom äta lunch där. Bläddra längre ner i bloggen så ser ni skillnaden sen sist! Till höger om spisen ser ni den charmiga vedlåren som är som gjord att sitta på och vara nära spisen och passa maten/värma sig.
Brotaket ska repareras på samma sätt som det stora taket. Det verkar som om taksprånget, som sticker ut på sidorna har varit grönmålade, vilket jag tycker skär sig mot det blåmålade räcket. Nu blir det nog inte vi som kommer färdigställa taket, utan ägaren själv tillsammans med annan hjälp.
Etiketter: byggnadsvård

Kommentera gärna:

  • Pia • 27 september 2013 17:18:42
    Vilken skillnad på köket!! :) Det är ledsamt att man låtit det förfalla så här..