Slut med timring för i år

Det här är vad vi hann i år. Jag hade nog trott att vi skulle hinna mer, men det har varit otroligt mycket lagningar och mer fix med de stockar vi hade än vad vi trodde. På några stockar har det saknats knutar, så de har vi fått göra nya. Och även där det fanns knutar så har vi varit tvungna att justera dem. Alla stockar har fått nya långdrag. Vi beslutade oss ändå för att ta bort mittenbiten där vi ska köra in traktorn, för vi upptäckte att den biten passade perfekt för att laga den gamla öppningen på långsidan till vänster i bild. På söderväggen har vi använt delvis nya stockar och även gamla stockar som blivit över. Men sen tog faktiskt vårt lagnings-timmer slut... Så vi känner inte att vi kan jobba vidare med detta i år. Ola ska nu fälla fler träd, i rätt dimensioner, så vi kan fortsätta nästa år.

Sidan mot vägen ser nästan helt ny ut...men det är lite fejk! Yttersidan är ny, men insidan är gammal. Vi lagade stockarna på mitten. Det som är grått är gamla bitar.

En del stockar är ju brandskadade, men vi blev förvånade över att det mest var ytligt ändå. Det gick att ta bort det mesta av det brända och förhoppningsvis kommer det inte att synas så mycket när vi målar över med Falu rödfärg när den är klar.

Eftersom vi jobbat nära vägen så har vi fått många besök, främst av grannar så klart. Men en dag fick vi faktiskt besök av denna promenadgrupp! De gick en guidad tur i byn och stannade vid vårt hus eftersom det utmärker sig pga storleken och åldern. Vi har även haft en skolklass på cykelutflykt på besök.
Etiketter: byggnadsvård garage

Kommentera gärna:

  • Pia • 4 oktober 2013 19:30:20
    Haha, det var tydligen inte bara dom som fotade er utan tvärtom också! :) Synd att ni inte hann klart men allt har sin tid! Kram!