En liten trasig stege

I ladugården har det länge stått en stege som varit trasig. Varje gång jag gått förbi har jag sneglat på den och undrat om jag skulle ta mig an den. Den var så liten och nätt och jag såg framför mig att den skulle vara fin som inredningsdetalj. Kanske som en hylla till böcker. För några veckor sen kände jag plötsligt för att börja laga den. Det saknades ett stödben baktill, ett trappsteg var lagat sen tidigare med en inte alltför fin bräda och den var allmänt vinglig och medfaren.

Små limtänger är bra att ha! Jag limmade på de ställen där det gick och gav någon nytta så att säga.

Jag gjorde ett nytt bakben och ett stöd mellan dem. Eftersom det inte finns något som stoppar stegen när den är utfälld satte jag senare ett tygband mellan framdelen och bakdelen så att den bara kan fällas ut till ett visst djup.

Ett trappsteg är utbytt här men eftersom jag hittade en gammal bräda att laga med så ser man ingen färgskillnad. Det gjorde i och för sig inte så mycket eftersom jag skulle måla den, men jag ville ha gammal bräda för att få det rätta slitaget. Det är svårt att få en ny bräda att se gammal ut. För att bakbenet inte skulle se ny ut så var jag riktigt hårdhänt med det. Jag slog tex en rasp mot det på flera ställen så att det blev jack och ojämnheter.

Jag ville att stegen skulle se gammal ut så därför målade jag bara ett varv med vit färg. På det nya träet målade jag även ett varv med svagt grå färg för att sen måla över med vitt. Nu ser man knappt att det är nytt trä som sitter där.
Stegen visade sig vara svårplacerad! Den tar rätt stor plats när den är utfälld. Efter att ha provat mig fram får den tills vidare stå lite inklämd så här. Men den fyller sin funktion som bokhylla ändå!

Kommentera gärna:

  • Maria • 2 december 2013 12:37:53
    Vilken fin! Passar perfekt att ha till tidningar! Du är så duktig!
  • Marie • 30 november 2013 17:43:59
    Det är så roligt att se hur gamla nötta och söndriga saker får nytt liv i era händer! Stegen blev verkligen jättefin!!=0) Så praktiskt och snyggt att ha den som bokhylla!
  • Pia • 23 november 2013 17:14:19
    Men vilken fin! Min mamma har också en sådan, men den är nog målad tjugo gånger vid det här laget! :)