Invigning av kulturhuvudstadsåret

Nu när helgerna är förbi och vi fått klartecken från kommunen, kan vi berätta att vi fått i uppdrag att leverera material till invigningen av det europeiska kulturhuvudstadsåret som går av stapeln här i Umeå! De behöver massor av björkstockar till att bygga upp olika formationer som ska ingå i showen Burning Snow. Känns både roligt och överraskade att även vi nu är inblandade i kulturhuvudstadsåret! Ola har jobbat febrilt med att hinna fälla tillräckligt många träd innan de ska börja bygga inför showen och det börjar de med 1-2 veckor innan. Invigningen är 1 februari. Vädret har ju varit rätt gynnsamt eftersom det varit lättare att vara i skogen när det inte finns snö. Å andra sidan har det varit regnigt för honom... Det är också svårt att hinna få ihop arbetstimmar i skogen när det inte ljusnar förrän vid 9-tiden och sen börjar mörkna strax efter kl. 14. Nu håller vi bara tummarna för att kylan ska göra att isen äntligen blir tillräckligt tjock för att hålla både show och människor!

Etiketter: ved

Kommentera gärna: