Björkstockar på plats till invigningen

I måndags kom en timmerlastbil och hämtade alla stockar som Ola fällt, för att sen leverera dem till Umeå älv. Nu börjar man bygga scen och det som hör till inför invigningsen som sker 1 feb. Ola berättade att det var fullt kaos nere vid älven, alla som ska leverera material och dessutom andra fordon till byggnationerna av Kulturväven som ligger bredvid. I alla fall är både stockar och brädor lämnade nu och jag kunde själv se när jag gick förbi idag att de börjat bygga formationerna som jag kallar det.

Björkbrädorna har Ola och en till sågat på byasågen som finns i byn (fast den ägs av en privatperson nu för tiden). Stockarna bakom har inte Ola fällt, utan det är granar som ska bekläda det stora torn som ska brinna på invigningen.
En bild bara för att visa hur långt 8 m är! Björkarna är i olika längder från 3-8 m har jag för mig.
Så här ser det ut vid älven nu. Det är långt avstånd, så det är svårt att uppfatta. I bakgrunden kan man se 5 formationer som de byggt upp hittills. I mitten håller de på att förankra de 10 m långa telefonstolpar som ska utgöra grunden till det höga torn som ska brinna som ett bål.
Det här är kommuens bild av hur det ska se ut på invigningen. Blir nog väldigt häftigt!!
Etiketter: ved

Kommentera gärna: