Ambitiöst vinterprojekt

Grå och tråkig Grå och tråkig

Vi försöker sköta om våra utemöbler och oljar in dem varje år. Men varje år blir jag först nöjd med resultatet för att bara några dagar senare tycka att jag oljat in dem i onödan. De blir grå igen! Detta år är jag ute i GOD tid och har planerat att, innan säsongen är i gång för att sitta ute i solen, ha fräschat upp alla sex stolar.

Jag fick i julklapp en önskad slipmus! Den har jag nu gått lös med på en av stolarna och slipat bort allt grått fult trä. Sen provar jag för första gången att olja in dem med linolja. Jag brukar annars använda träolja. Nu  får vi se om det blir någon skillnad. Just nu är det otrolig skillnad och den "nya" stolen ser ut som ny. Synd bara att det återstår några månader innan man kan sitta ute och njuta i solen med den.

Jag tycker själv att detta projekt är något ambitiöst så här under vintern, men jag hoppas att det är värt tiden jag lägger på dem nu. I alla fall slipper jag offra någon fin vårkväll till att olja in dem och kan istället göra det inomhus nu.

Viss skillnad! Grå - slipad - oljad.
Etiketter: byggnadsvård möbler

Kommentera gärna:

  • Pia • 9 februari 2014 00:22:52
    Kan bara hålla med Marie.. Vilken skillnad! :)
  • Marie • 7 februari 2014 07:24:42
    WOW!! En sån skillnad det blev! Den blev verkligen som ny!!Det är så roligt att se före och efterbilder. Det måste kännas bra när solen tittar fram, att ställa fram så fina stolar.