Porten breddas

Ola tittar ut... Ola tittar ut...

Förra året köpte vi en släpvagn och den är ganska stor eftersom vi måste kunna rymma mycket gärdsgårdsvirke på den. Men vi har inte haft någonstans att förvara den över vintern. Alla portar på ladugården och logen har saknat någon decimeter på bredden. Efter lite funderande hit och dit bestämde vi oss för att bredda en av portarna till ladugården.

Ola tog bort brädfodringen så att "goten" kom fram, dvs den pelare som håller det liggande timret på plats..

Nederst kan man se lagningen som Ola gjorde på ladugården för några år sen. Hela ladugården är upphöjd ett par tre decimeter eftersom den genom åren sjunkit ihop och de nedersta varven ruttnat bort.

Goten lyfts bort. Den är fastsatt i ett spår genom alla timmerstockar så att de inte glider isär.
Ett par decimeter har Ola sågat bort från timmerväggen. Goten är satt i ett nytt spår och dörren sitter där den ska igen. Nu saknas bara lite lappning på dörren vilket Ola gjorde efter att jag försvann med kameran. Målning får vänta tills det blir varmare ute. Och nu har vi en förvaringsplats till släpet!
Etiketter: byggnadsvård

Kommentera gärna: