Gamla möbler med ny färg

Den högra delen är det som ska hyras ut. Ingång från gaveln. Den högra delen är det som ska hyras ut. Ingång från gaveln.

Just nu ser en del av ladugården ut som en loppis! Anledningen är att vi sparar på oss möbler m.m för att möblera upp ena halvan av vårt hus för att hyra ut det senare under våren. Vi har tänkt hyra ut till turister och andra korttidsboenden under sommarsäsongen. Nuvarande hyresgäster flyttar snart ut och då kommer det bli tomt därinne. Vår ambition är att bara inreda med begagnade inventarier och gärna i äldre stil så det passar huset.

För mig är detta ett drömprojekt eftersom en stor hobby är att renovera möbler. Främst då att måla om dem.

Det här pelarbordet hittade jag på en begagnatbutik för 100 kr. Själva pelaren är nygjord och mycket ljusare än det övriga träet. Men vad gör det när det ska få lite färg på sig?

Jag hade ljusgrå färg kvar och använde den. Jag blev jättenöjd med resultatet och frågan nu är hur jag ska kunna skiljas från den...
De här stolarna hittade jag på Blocket för 50 kr/st. De är lite för låga för att vara sittvänliga så jag tänkte ha dem som sängbord istället. Färgen är obetalbar och bilden gör den inte rättvisa så att säga. Den är starkt orangeröd och jag tycker det är ett helgerån att måla gamla stolar i denna hemska färg. Tur att det går lätt att måla över!
Sådär ja...i samma gråa nyans som pelarbordet och mycket finare!! Fler renoveringsobjekt kommer framöver...
Etiketter: inredning möbler

Kommentera gärna:

  • Marie • 30 mars 2014 18:41:44
    Bordet och stolarna blev verkligen fina, nu i en vacker grå nyans. Så fiffigt att använda stolarna som sängbord istället, de kommer sannerligen pryda sin plats!