Vad lite vax kan göra

Eftersom solen ligger på ser den mer röd ut än vad den är i verkligheten. Färgen på bilderna nedan stämmer mer. Eftersom solen ligger på ser den mer röd ut än vad den är i verkligheten. Färgen på bilderna nedan stämmer mer.

Nu har jag hunnit fixa till några fler möbler som ska in i vår uthyrningslägenhet. Jag kom över två sänggavlar billigt. Egentligen var det tillhörande långsidor men de skippade jag och tänkte istället ha enbart en huvudgavel och då till två sängar. Det var gediget trä och jag gissar att de är från 40-talet. De var repiga och lite missfärgade. Jag funderade lite på vad jag ville göra med dem. Jag har ju en förkärlek till vitt, men här kändes det inte rätt. De var fina i sig själv om än slitna. Så kom jag på att jag har en burk möbelvax (bivax) som jag glömt bort. Men skulle det räcka med att vaxa in dem? Jag var inne på att betsa dem först, men kände att jag inte ville lägga för mycket jobb på dem. Det blev enbart vax och jag måste säga att jag blev så nöjd! Det gjorde susen och de blev väldigt fina! Det är ju svårt att fånga nyans och glans på bild, men jag har gjort ett försök.

Den bakre gaveln är vaxad medans den främre är orörd.
Lite suddig bild, men man ser ju hur något har runnit nerför...
Svårt att tro att det är samma gavel! Jag har bara tvättat av med lite vatten och såpa och sen vaxat.

Även fuktfläckar gick bort med lite gnuggning av vax. Nu är de som nya!

Etiketter: inredning möbler

Kommentera gärna:

  • Marie • 27 april 2014 20:37:17
    Så fina de blev! Bra tips med vaxet, det ska jag lägga på minnet.