Vi bygger gärdsgårdar också :-)

Nu har bloggen handlat om så mycket annat den sista tiden än gärdsgårdar, men vi har faktiskt hunnit bygga ett par stycken redan. Och denna vecka bygger vi på Gammlia! Det känns extra roligt att få vara på vårt vackra hembygdsområde och jobba! Något vi inte tänkte på innan var dock att vi kunde få frågor på engelska kring vårt arbete. Idag kom några estländare förbi och ville veta mer! Nog för att vi kan förklara lite kring vad vi gör, men vi har inte tränat in några termer för gran, grenar och gärdsgård :-). Vi verkade ändå förstå varandra och vi fick veta att de bygger snarlika gärdsgårdar i Estland, dock är störarna av ene.

Vad vi inte tänkte på är att det finns massor av stenar på Gammlia! Det var jobbigt att spetta hålen och det var många stenar vi fick kämpa med att få upp. Vi har för länge sen beställt en spettmaskin från Italien, men har tyvärr haft problem med företaget i Sverige som säljer dem. Först fick vi fel modell och den skickade vi tillbaka. Nu har vi väntat i ett par månader på att få rätt modell. Typiskt när vi nu verkligen skulle behövt den!

Det var 25 grader i Umeå idag! Väldigt härligt, men när man står i solen och med den varma vidjekokaren i närheten, så var det rätt jobbigt idag. Solen tog på krafterna...

Trevligt med lite besök under fikapausen! Även en hare hoppade förbi...
Här är före - efter bilder från en vacker Västerbottensgård där vi byggde förra veckan.

Kommentera gärna: