Att leva som man lär...

Även om vi jobbar med att renovera fönster, så betyder det tyvärr inte att våra egna fönster är tipptopp. Vi målade om huset för 5 år sen och sa då att "vi tar fönstren sen"...och åren har sen gått. Nu har vi tänkt ta några fönster åt gången och börjar med ena kortsidan. Fönstren är målade i en oljefärg och nu tycker vi det är dags att leva som vi lär. Alltså skrapar vi fönstren rena och målar om dem med linoljefärg. Kulören blir Kromoxidgrön vilket är snarlikt den kulör vi har idag.

Kittet är dåligt, sprucket och på väg att lossna.
Under den gröna färgen finns ett rosa (!) lager färg och därunder ett rött lager. Det var på 40-talet det gjordes en stor renovering på huset. De gamla fönstren byttes tyvärr ut mot dessa med stora moderna rutor. Fönstren blev röda och huset var då vitt.
Etiketter: fönster byggnadsvård

Kommentera gärna: