Intensiv vecka

Det har varit en intensiv vecka! Vi har byggt en gärdsgård på 80 m, varav 65 m var i en enda raksträcka! Det är faktiskt rekord för oss! Gärdsgården gick genom en skog, så det blev mycket "terränglöpning" för oss. Det kändes i kroppen efteråt!

Sen var det så klart extra trevligt att bygga när man har två gamla härbren att vila ögonen på då och då!

Idag var det byggnads-
vårdsdag på Gammlia.

Vi hade tur med vädret och det var mycket folk på området. Kul att få visa upp oss och svara på frågor. Extra roligt är förstås att vi kunde peka på gärdsgården i bakgrunden och berätta att vi även byggt den, fast tidigare i sommar!

Ola visar hur man binder en vidja. Flest frågor fick vi på vidjekokaren vi har, varför vi eldar och vad vi binder med. Vi kokar grangrenar för att göra dem mjuka så de går att böja när vi binder med dem.

Hemma har vi även blivit klara med att måla om våra egna fönster. Vi började med dessa fyra. Bara att plocka ner dem är ju jobbigt och de på övervåningen fick vi ta ner genom att Ola stod i traktorskopan och lyfte av dem. Jag stod inne och lyfte in dem.

Nu är de renskrapade och nymålade med linoljefärg. Kromoxidgrön är färgen och blev verkligen mycket snarlik den vi hade förut, så det var kul att det stämde så väl!

Nykittade! Känns bra att ha gjort några av fönstren. Nu återstår bara 10 stora fönster till!! Men man får ta ett då och då och och kanske ta några varje år.

Kommentera gärna: