Ny vecka - nytt jobb

Under två veckor ska vi flytta en gammal timmerlada ca 200 m. Från att ha legat i skogen ska det nu bli ett förråd bredvid ett bostadshus. Ladan har årtalet 1907 inristat, men flera av stockarna verkar äldre och det syns spår av att de har använts till något annat hus före dess.

Vi valde den sämsta tänkbara veckan vädermässigt till detta jobb...det regnade konstant de första dagarna. Förutom att det blir blött och geggigt, så blir timmerstockarna extra tunga och svåra att lossa. De suger in i varandra. Trots detta rev vi allt på drygt 2 dagar.

Taket bestod av plåt ovanpå ett gammalt spåntak. Spånet var bara smulor. Här river Ola taket inifrån, slår med en liten stam uppåt för att lossa brädorna som taket vilar på.

Här har vi ställt upp några stammar för att rulla ner åsarna från taket. Detta var lite pirrigt eftersom vi stod på varsin stege på kortsidorna och skulle hala ner mittenåsen med rep. Eftersom det var så blött och halkigt förankrade vi stegarna i väggen, men stocken var tung och repen hala, så vi visste inte hur det skulle gå. Det gick dock bra och efteråt pustade vi ut med ett leende.
På var sin sida om mittåsen...
Uppmärkt och klart!
För att få i sär stockarna satte vi kilar emellan.
Det är tur vi kan använda traktorn till hjälp! På första veckan rev vi hela ladan och hann även börja bygga upp den på nya platsen. Fler bilder från det kommer i nästa inlägg.

Kommentera gärna: