Så står ladan på ett nytt ställe

Denna vecka blev vi klara med att sätta upp ladan på nya platsen. Vädret var lite gynnsammare och det kändes givetvis lättare att jobba då.

De första varven lades snabbt på plats och så länge det var i vanlig ståhöjd för oss så var det lätt. Sen fick vi stå på bockar och till sist på ställningar som vi byggde upp.

Det här var ett sätt som vi fick upp stockarna. Vi vaggade upp dem, klack för klack. Sen stod vi på stegar och måttade in dem på rätt plats. De gamla dymlingarna sitter kvar, så det är "bara" att hitta hålet de ska in i och sen slå till med släggan.

Åsarna på plats! Var lite nervös inför detta men det gick bättre än jag trodde! Vi använde traktorn till att få dem i höjd med gaveln. Sen satte vi även här "klackar" att lyfta dem uppför gaveln. Tunga stockar! Men det gick som sagt bra.

Så där! Ladan på plats. Dörren ska dit senare. På taket ligger nu den gamla plåten som var i väldigt fint skick. Förutom att det i ladan är daterat när den byggdes och ett par namn, så står där även nu våra initialer och att den flyttades 2014.
Etiketter: byggnadsvård timring

Kommentera gärna: