Det nya höghuset i Kåddis

Hemma har vi i ett par år försökt ha tid till att sätta upp en timmerlada som vi ska ha som traktorgarage. Att timra är inget man gör när det finns en timme över, utan vi behöver hela dagar och många dagar! När vi till vår förskräckelse såg att timret som legat nerplockat i 3 år börjat mögla på vissa ställen, bestämde vi oss för att avsätta tid nu i höst.

Det här har varit ett mastodont projekt och vi har många gånger tänkt att det hade varit både lättare och snabbare att timra allt nytt. Men nu är ju grejen att återuppbygga ladan och lappa igen alla hål på det 200 år gamla timmerhuset.

Ladan hade två öppningar så att man kunde köra in med en traktor. Dessa lappar vi nu igen och tar upp en öppning på en av de hela väggarna istället. Vi vänder även på taket, så att gavlarna kommer på de andra väggarna. Ja, varför göra det lätt när man kan göra det svårt...

Här är samma vägg men nu skarvat med delvis nytt timmer och även med gamla bitar.

Knutarna är i väldigt dåligt skick så därför kommer vi att bygga in dem när vi är klara.

Som synes på denna bild är en sida dessutom brännskadad efter en olycksbrand. Timret är helt men för att få väggen fin tar vi bort så mycket som möjligt av det brända och hoppas att det ska gå att måla över med Falurött när det är dags.

Ytterligare en öppning att fylla igen samt diverse gluggar... Vi räknar med att få på plåttak nu i höst, så att timmer och även vår egen traktor inte ska komma till mer skada av att vara ute en vinter till. Sen får vi fortsätta att laga och skarva, men under tak i alla fall.

Etiketter: byggnadsvård timring

Kommentera gärna: