Åsarna på plats

Under veckan har vi fortsatt att timra på vårt traktorgarage. Nu börjar det bli ordentligt högt, ca 4 m! Ställningarna vi byggt räcker inte till, utan nu måste vi till med ytterligare en våning att stå på.

Det var lite problematiskt att få upp åsarna. Traktorn lyfte upp dem längs långsidan och sen drog vi upp dem med rep. Tunga är de!!

Åsar åt alla håll...

Innan de översta åsarna kom på plats hade vi vissa problem med att få ihop stockarna. De gamla dymlingarna sitter kvar och oftast är det bara att slå ihop stockarna. Men denna gavelstock ville inte komma på plats. Vi fick tvinga ihop dem med ett typ av spännband i metall. Till slut fick vi ihop dem, bara för att inse att vi måste bort med den igen för att åsen skulle ligga där... Men med ett par kilar lossnade stocken lätt.

Denna vecka får vi se om taket kan komma på...

Etiketter: byggnadsvård timring

Kommentera gärna: