En rund gärdsgård

Vi fick en rolig och annorlunda beställning på en gärdsgård, det skulle vara en rundad gärdsgård kring en lekplats. En gärdsgård består ju bara av raka material, och är inte gjorda för att böjas. Vi har aldrig tidigare byggt en sådan rundning, så det blev en utmaning. När vi vanligtvis bygger gärdsgård, så går slanorna igenom sex störar - en så kallad långgärdsgård. Nu skulle vi bygga en kortgärdsgård, där slanorna gick igenom tre störar. På så sätt skulle det gå lättare att få till en rundning.

Formen blev som en hästsko, och i den värsta kröken så fick det bli många stöd på insidan, men annars gick det överraskande lätt att få till svängen.

Gärdsgården går runt hela lekplatsen, även om det syns dåligt på denna bild.
Gärdsgården går runt hela lekplatsen, även om det syns dåligt på denna bild.
Etiketter: gärdsgård

Kommentera gärna: