En vacker veranda

Backens gamla prästgård (Umeå landsförsamling) genomgår nu en stor renovering. Vi får vara med på en liten del av den renoveringen. På baksidan av huset har det förut funnits en veranda, den ska nu byggas upp igen och vi har fått i uppdrag att renovera de gamla fönsterbågarna som sparats. Bågarna uppskattas till ca 100 år gamla med munblåst glas.

Så här ska verandan se ut igen! Utsikten blir ned mot Umeå älv.

Nu står de 14 bågarna i vår verkstad och väntar på att få se ut som nya igen. Det är ett gediget arbete...alla rutor ska tas ut och kittfalsen ska rengöras innan rutorna sätts tillbaka igen. Flera rutor är trasiga och de kan vi ta från innerbågarna som inte kommer att återanvändas.

Bågarna är 160 cm höga. Hela bågen skrapas ren från färg och kitt. Sen är det bara att börja om igen...
Bågarna är 160 cm höga. Hela bågen skrapas ren från färg och kitt. Sen är det bara att börja om igen...

Kommentera gärna:

  • Dennis • 11 augusti 2016 11:02:38
    Va!! Kommer de inte att återanvändas! hoppas de sparar dem iallafall. Mäktiga fönster, får åka förbi där senare och kolla. Bra Jobbat!!