Ommålning av tak

Vi har tillsammans med hembygdsföreningen Umbygda jobbat med att måla om taket i restaurangdelen som kallas Storstugan på Brännlands Wärdshus. Huset är från början en lada som flyttades från Teg när nya E4:an skulle dras där 1971. Ladan monterades upp i Brännland av frivilliga krafter. Taket hann aldrig målas utan har varit trärena brädor som gulnat med tiden, stockarna betsades i en mörkgrön färg och det hela har gett ett mörkt och dovt intryck tillsammans med en för dålig belysning.

Vi var ett helt arbetslag från bla styrelsen för Umbygda som hjälptes åt.
Vi var ett helt arbetslag från bla styrelsen för Umbygda som hjälptes åt.

Takbrädorna målades med ekologisk färg från Färgbygge. Stockarna är målade med äggoljetempera som vi blandade till vart efter vi målade. Äggoljetempera är en gammal och miljövänlig färg som är lättstruken. Stockarna målades med en grå kulör och storstocken i mitten blev en nyans mörkare. Den vackra pelaren som varit lite anonym i sin mörka kulör fick nu bli röd så att den harmoniserar med väggarna.

Kommentera gärna: