Möbelrenovering

Under vinterna har vi renoverat en del möbler. Här har vi några köksstolar, varav någon av dem var ranglig. Den har vi tagit isär och limmat ihop igen. Stolarna skrapades rena från gammal färg, slipades och målades sen med äggoljetempera i en grågrön nyans.

Detta slitna bord hade en yta som skulle se ut som marmorering. Den var väldigt skadad och vi valde att skrapa bort färgen och hålla bordsskivan trären och med bara linolja som skydd. Underredet fick vara kvar som det såg ut.

Denna gamla chiffonjé från mitten av 1800-talet fick vi in, den var skadad i träet, sliten i färgen och med en lös list. Träskadan lagade vi med att fälla in en bit trä, klaffen var lagad förut men på ett lite konstigt sätt, så den ordnade vi också. Sen fick den några lager linoljefärg på sig. Som ny - fast gammal då!

Kommentera gärna: