En unik gård!

Under året kommer vi att få jobba med detta otroligt fina och unika hus! Det är en gårdsgrupp från 1801 som ligger 4 mil norr om Hällnäs. Ägaren kommer att rusta huset och har redan fått syllstocken bytt och jobbar nu med att byta panel. Vi kommer att restaurera fönstren och fönsterkarmar. Många är i rätt dåligt skick, men inget är försent för att rädda! Fönsterbågarna är smäckra och har munblåst glas. Där glaset är sönder kommer vi byta ut det till annat gammalt munblåst glas. Bågarna ska utvändigt målas i ockragul linoljefärg och vi kommer göra att en båge i varje karm blir öppningsbar.

Många av bågarna och karmarna har rötskador och då byter vi de dåliga delarna till nytt tätvuxen fura som vi tagit fram från egen skog. Annars måste påpekas att fönstren ändå är i relativt fint skick med tanke på att de är över 200 år och att huset stått obebott under minst 50 år!

Nedan: Ola funderar på vilka delar som behöver lagas i karmen.

Första fönstret på plats!
Första fönstret på plats!

Kommentera gärna: